Klapa “Sveti Dujam” EFST

O klapi “Sveti Dujam” EFST

Sveti Dujam je simbol grada pod Marjanom, grada Splita. On je svetac, koji je postao istinskim simbolom vjere, zbog svojega uzornog i bezkompromisnog načina življenja vjere, putem Spasitelja našega Isusa Krista. Zbog toga ga se u gradu Splitu časti kao sveca zaštitnika već stoljećima, sve do današnjih dana. To nije nimalo slučajno.

Upravo zbog tih vrijednosti, mi s ponosom, a vjerujemo i s njegovim nebeskim zagovorom, nosimo ime – Klapa „Sveti Dujam”.

To je ujedno i velika obaveza, a za ime “Sveti Dujam” udijeljen nam je blagoslov Splitsko-makarske nadbiskupije. Uz neizostavnu potporu Ekonomskog fakulteta u Splitu, naše matične kuće u kojoj kao klapa djelujemo, na taj način imamo i duhovnu potporu Crkve.

Svjesni njegovog značenja za kulturu, a posebno za vjerski život stanovnika grada, nastojimo našim radom i darovanim nam talentima i pjesmom pronositi to ozračje i vjeru našim fakultetom, gradom, a dakako i šire.

Pomnim odabirom repertoara nastojat ćemo opravdati zadobiveno povjerenje, te ćemo nastojati čuvati prave vrijednosti.

Klapa „Sveti Dujam” proizišla je od članova klape Ekonomskog fakulteta “Serpentina”, koja je otpjevala na mnoštvu svečanih promocija i raznih drugih nastupa, te iza sebe ostavila niz snimljenih skladbi i pjesama.

I danas, grad Split jest suvremen grad, koji se može podičiti svojom bogatom prošlošću. Ona je za njega bogatstvo, ali i izvor mnogih pouka za buduće generacije. Sveti Dujam nam je pokazao put vjere u Isusa, put ljubavi, kao ispravan, izazovan, ali i jedini uspješan put za naš razvoj, za razvoj grada Splita i domovine Hrvatske.

Mi ćemo pjesmom njegovati te pute i kročiti hrabro naprijed, po uzoru na svetoga Dujma!

                                                     

Bog vas i nas blagoslovio!

Branimir Vukorepa, voditelj klape “Sveti Dujam” EFST

 

Pjesme i video spotovi klape