Pjesme i video spotovi

Klapa “Sveti Dujam” EFST

~ ~ ~

Pivajmo, braćo, kršćani

Objavljujemo vam s ponosom video spot za pjesmu “Pivajmo, braćo, kršćani”.

“Pivajmo, braćo, kršćani”, pučki je kršćanski napjev, iz Velog Varoša u Splitu.

Klapa Ekonomskog fakulteta u Splitu, otpjevala je pjesmu veselo, Spasitelju našem, Isusu Kristu!

Pjesma je posvećena Presvetom Srcu Isusovom, te nam tekstom i melodijom prenosi vedro ozračje nade spasa našega – Presveto Srce Isusovo.

Ovu ‘pučku pismu’ je zapisao i harmonizirao don Šime Marović, a ova izvedba je u aranžmanu klape Sveti Dujam, odnosno voditelja klape Branimira Vukorepe.

 

~ ~ ~ + ~ ~ ~

Tebe tražim

Pjesma “Tebe tražim”, objavljena je na blagdan Uzašašća Gospodinovog, 2018. godine.

I mi Ga tražimo, kao i apostoli koji su sudjelovali u tom događaju.

Mi, koji vjerujemo, imamo Njegovu Riječ, danu apostolima, da će se opet vratiti:

Početak Djela apostolskih

Prvu sam knjigu, Teofile, sastavio o svemu što je Isus činio i učio do dana kad je uznesen pošto je dao upute apostolima koje je izabrao po Duhu Svetome. Njima je poslije svoje muke mnogim dokazima pokazao da je živ, četrdeset im se dana ukazivao i govorio o kraljevstvu Božjem. I dok je jednom s njima blagovao, zapovjedi im da ne napuštaju Jeruzalema, nego neka čekaju obećanje Očevo »koje čuste od mene: Ivan je krstio vodom, a vi ćete naskoro nakon ovih dana biti kršteni Duhom Svetim«.

Nato ga sabrani upitaše: »Gospodine, hoćeš li u ovo vrijeme Izraelu opet uspostaviti kraljevstvo?« On im odgovori: »Nije vaše znati vremena i zgode koje je Otac podredio svojoj vlasti. Nego primit ćete snagu Duha Svetoga koji će sići na vas i bit ćete mi svjedoci u Jeruzalemu, po svoj Judeji i Samariji i sve do kraja zemlje.«

Kada to reče, bî uzdignut njima naočigled i oblak ga ote njihovim očima. I dok su netremice gledali kako on odlazi na nebo, gle, dva čovjeka stadoše kraj njih u bijeloj odjeći i rekoše im: »Galilejci, što stojite i gledate u nebo? Ovaj Isus koji je od vas uznesen na nebo isto će tako doći kao što ste vidjeli da odlazi na nebo.«

Riječ Gospodnja.

(Dj 1, 1-11)

 

~ ~ ~ + ~ ~ ~